Børnesikkerhed

Sikkerhed er en børnesag

EU bakker op om børnesikkerheden og det er vi rigtig godt tilfredse med i Faber. Børnesikkerhed skal være lov og ikke anbefaling.

I Faber efterlever vi med glæde det nye EU direktiv, som handler om børnesikkerheden i forbindelse med betjening af solafskærmning. Mange gardiner betjenes ved hjælp af snore og det er netop snoren, man skal være opmærksom på.

”Hvis snoren hænger løst, kan et barn hænge fast i den. Og er uheldet ude, kan det føre til ret alvorlige ulykker. Derfor har vi i mange år anbefalet vores kunder et beslag, der fikserer snoren på vindueskarmen, så den ikke hænger løst. Hidtil har vi kun kunne anbefale vores kunder at bruge det, men de nye EU anvisninger, fastslår at betjeningen skal kunne fikseres og den skal slutte 1,5 meter fra gulvet. Det er vi godt tilfredse med,” siger Direktør Morten Hanfgarn.

Individuelle forhold

I praksis vil det nye EU direktiv betyde, at hvert enkelt gardin skal tilpasses i forhold til hvor højt, det skal monteres. 

”Alle vores produkter bliver i forvejen tilpasset individuelle behov og forhold, så det er ikke et problem for os, at vi også skal have styr på monteringshøjden. Både vores produkter og vores serviceafdeling er designet til at tage højde for individuelle forhold. Vi er bare rigtigt glade for at der kommer fokus på børnesikkerheden, ” siger Direktør Morten Hanfgarn.

Samarbejde med forhandlerne

I fremtiden skal hvert gardin leveres med en betjening, der slutter 1,5 meter fra gulvet. Det kræver, at forhandlerne ved hver bestilling skal oplyse monteringshøjden.

 ”Vi arbejder tæt sammen med vores forhandlere og ved, at de tager positivt imod de nye regler. For dem vil der være et punkt mere på tjek-listen, men det er et vigtigt punkt, og det bliver hurtigt en del af en ny rutine,” siger Direktør Morten Hanfgarn

 

Fakta om det nye børnesikkerhedsdirektiv fra EU:

- EU standard, EN 13120, trådte i kraft d. 1. 9. 2014. Faber vil tilstræbe, at alle produkter, der leveres efter denne dato, lever op til de nye EU regler.  

- Formålet med den nye EU standard er at minimere risikoen for at børn kommer alvorligt til skade eller dør, som følge af strangulering i betjeningskæde eller -snor. Risikoen er størst for børn mellem 16 og 36 måneder.

 

- EU standarden gælder alle steder, hvor børn har adgang, både i hjemmet og i private såvel som offentlige institutioner.